Skip to content

Koksijde

Geert vande Velde & Greet Dewitte
Koksijde Zeelaan 72, 8670 Koksijde, België

Voor de derde maal organiseren we een tocht vanuit het mooie Koksijde, aan de Belgische kust! De tocht van iets minder dan 70 km gaat over een vlak parcours door de polders, maar toch met enkele stevige kuitenbijters in het duinengebied rond Koksijde.

We starten om 10 u aan de Tennis- en Padelclub Koksijde, gelegen aan de Zeelaan 72 in Koksijde-Dorp. Via de Hoge Blekker, met zijn 33 m de hoogste duin van België, gaat het naar Nieuwpoort, waar we via het sluizencomplex “De Ganzepoot” naar Westende tandemen. Net voor Oostende rijden we de dijk op en pompen we onze longen vol met Noordzeelucht. Bij het verlaten van de zeedijk rijden we voorbij het James Ensorkerkje zo naar onze stop voor de lunch, restaurant De Vlasschaard, in het dorpje Stene. We hebben er dan ongeveer 35 km op zitten.

In de namiddag rijden we via de kleine dorpjes zoals Leffinge en Slijpe terug naar Koksijde. Via de vaart – opletten voor grazende schapen langs het fietspad! – rijden we richting Veurne, waar we ter hoogte van Wulpen (Ozark Henry …) rechts het Koksijdse golfterrein doorrijden. Via een aantal “fietsstraten” rijden we terug naar ons vertrekpunt.

Ter info: vermits Koksijde voor de meesten niet dichtbij is, kunnen  we ook op zaterdagnamiddag een tandemrit van ongeveer 50 km naar Duinkerke organiseren. Zo kan je er een echt tandemweekend van maken.

See you soon!

Graag aanmelden (via mail, sms of Whatsapp) voor dinsdag 13 juni, zodat de menukeuze (info hierover volgt later) tijdig doorgegeven kan worden!

Emailadres: g.vandevelde@telenet.be

GSM: 00 32 498 69 57 28

GEERT & GREET

 

 

copyright tandemclub 2010 - %year%