Skip to content

Wat kost een tandem?

In de regel is een tandem wat duurder dan twee losse fietsen van vergelijkbare kwaliteit. Er zijn ruwweg drie prijsklassen te onderscheiden:

 • Budgetklasse (€ 1.100 – € 1.500)
  In deze categorie vallen met name stadstandems en hybridetandems. Deze tandems zijn prima geschikt voor dagtochtjes, maar lenen zich minder voor intensief gebruik en het transport van bagage. Merken in deze categorie zijn onder meer Explorer en Conway.
 • Middenklasse (€ 1.500 – € 3.000)
  In deze categorie vallen sport- en semi-MTB tandems die zich prima lenen voor dagtochtjes en fietsvakanties over niet al te ruig terrein. Merken in deze categorie zijn onder meer: Multicycle en Drössiger.
 • Topklasse (€ 3.000 tot ……. ?)
  In deze categorie vind je vakantie-, MTB- en racetandems van hoge kwaliteit die voor alle toepassingen inzetbaar zijn: van dagtochtjes tot wereldreizen over onverharde wegen. Hoe meer je uitgeeft, hoe hoger doorgaans de kwaliteit en/of hoe meer luxe, alhoewel daarbij de wet van de afnemende meerwaarde opgaat.
  Merken in deze categorie zijn onder meer: Cannondale, Comotion, Duratec, Pedalpower, Santana en Santos.
  Boven de € 3.500 à € 4.000 is het vaak een kwestie van “wat de gek ervoor geeft…”.

Gebruikt kopen kan ook

Veel minder geef je uit aan een gebruikte tandem waarmee je vaak prima uit de voeten kunt. Pas als je weet waar een “definitieve” tandem aan moet voldoen weet je vrijwel zeker dat elke uitgegeven Euro terecht is. Zie voor afwegingen en tips deze pagina.

copyright tandemclub 2010 - %year%