Goede tandems zijn niet goedkoop. In de regel is een tandem wat duurder dan twee losse fietsen van vergelijkbare kwaliteit. Er zijn ruwweg drie prijsklassen te onderscheiden:

 • Budgetklasse (€ 1.100 – € 1.500)
  In deze categorie vallen met name stadstandems en hybridetandems. Deze tandems zijn prima geschikt voor dagtochtjes, maar lenen zich minder voor intensief gebruik en het transport van bagage. Merken in deze categorie zijn onder meer Explorer en Conway.
 • Middenklasse (€ 1.500 – € 2.500)
  In deze categorie vallen sport- en semi-MTB tandems die zich prima lenen voor dagtochtjes en fietsvakanties over niet al te ruig terrein. Merken in deze categorie zijn onder meer: Multicycle en Drössiger.
 • Topklasse (€ 2.500 tot ……. ?)
  In deze categorie vind je vakantie-, MTB- en racetandems van hoge kwaliteit die voor alle toepassingen inzetbaar zijn: van dagtochtjes tot wereldreizen over onverharde wegen. Hoe meer je uitgeeft, hoe hoger doorgaans de kwaliteit en/of hoe meer luxe, alhoewel daarbij de wet van de afnemende meerwaarde opgaat.
  Merken in deze categorie zijn onder meer: Avaghon, Cannondale, Duratec, Koga Miyata, MSC, Pedalpower, Santana, Santos en Vittorio.
  Boven de € 3.500 à € 4.000 is het vaak een kwestie van “wat de gek ervoor geeft…”.

Een goede all-round tandem van een bekend merk waarmee je prima op fietsvakantie kunt heb je voor zo’n drieduizend Euro.