Zondag 08 November 2020
10:00-17:00

** Geannuleerd ** Neerpelt ** Geannuleerd **

We komen samen aan de kerk in Neerpelt: De parkeerplaats ligt achter de kerk ter hoogte van de Pastorijstraat 2 A.

Er is daar een ruime parking en langs het bruggetje over de Dommel is “De Beurs” bereikbaar. Hier zijn er toiletten en na de rit kunnen we er nog iets gaan drinken.

Om 10 h willen we vertrekken voor een tocht van ongeveer 70 km. Naargelang de weersomstandigheden en het enthousiasme van de deelnemers kan de tocht verlengd over verkort worden.

Deze tocht is een mix van de mooiste fietswegen in Neerpelt gecombineerd met de mooie natuurgebieden (Malpi en Leenderheide) juist over de grens in Nederland. Deze tocht is dus zowel voor de Belgen als de Nederlanders heel interessant.

De startplaats is langs de Dommel. Deze rivier zien we tijdens de tocht verschillende keren terug. Naargelang de lengte van de tocht passeren we 3 of 4 watermolens op dit riviertje.

De middagstop is in de Achelse Kluis gepland. Dit trappistenklooster ligt zowel in Nederland als in België. Naargelang de grootte van de groep wordt ’s morgens of ter plaatse een menukeuze gemaakt. Voor degenen die moeilijk kunnen kiezen is hier reeds de menukaart: https://www.achelsekluis.org/sites/default/files/2020-08/Menu-min.pdf

Hierna rijden we langs kanalen, bossen en velden weer terug naar Neerpelt Centrum.

We hopen dat het coronavirus geen stoorzender speelt anders zal deze tocht voor volgend jaar zijn.

Inschrijven kan via guyverduyckt@skynet.be of  0470 60 05 91.

 

Lise en Guy

 

 

Terug naar evenement