Events

Bij een soort van toeval kwam ik fietsend in het prachtige gebied Sallandse Heuvelrug terecht en kreeg een idee voor een tandemtocht. Ik ken het gebied niet, maar werd enthousiast over de afwisseling in de prachtige natuur, landelijk gebied, afgewisseld met dorpen en grotere plaatsen. Prachtige vergezichten en niet overal een hek omheen. We verzamelen in Holten. Grand Café De Biester zet koffie voor ons. Zij zitten vlak naast het station. Er zijn meerdere ruime en gratis parkeergelegenheden (zie kaartje).

Na de start gaan we vrijwel direct de Holterberg op. Laat je niet afschrikken door de naam hoor. Iedere fiets met 3 (of meer) versnellingen en opgepompte banden komt makkelijk boven. Voor onze dubbel aangedreven tweewielers verwacht ik echt geen enkel probleem. Het mooie is dat we direct in het bos zijn. Asfaltfietspaden naast zandwegen en een enkel schelpenpaadje. Even verderop gaat het bos over in glooiende heidevelden. Een stop om even van het uitzicht te genieten is zeker de moeite waard. De heide zal in bloei staan. Als we bos en heide achterlaten breekt de afwisseling echt los.
Boerderijen, riviertje, dorp, klein stukje bos, agrarisch- en heidegebied. We passeren plaatsen als Hellendoorn en Nijverdal. We rijden even over De Brink in Den Ham. Het mooiste stukje van dit dorp is het even omrijden zeker waard. De afwisseling gaat door tot we halverwege onze tocht in Ommen terecht komen. Aan de oever van de Overijsselse Vecht gebruiken we de lunch in Hotel-Restaurant De Zon. Bij mooi weer kunnen we op het terras op rivierhoogte. Zij noemen dat de Sun Beach. Deze locatie is van harte aanbevolen door meerdere leden van onze club.


Na de lunch blijft de tocht afwisselend met ongeveer de zelfde elementen als op de heenweg. Je weet: iedere meter die we klimmen mogen we ook weer dalen dus het laatste stukje richting parkeerplaats gaat vanzelf. De route is 80 km.
Praktische informatie: om 10.00 uur verzamelen en om 10.30 vertrekken. Een GPS track is beschikbaar. Mail even naar ruud@ackers.nl
Graag via dit mailadres ook aanmelden i.v.m. met de reserveringen bij de horeca.

Ruud Ackers | +31650449670