Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Maarheeze

31 oktober 2021 @ 10:00 17:00

TANDEMTOCHT MAARHEEZE D.D. 31 OKTOBER 2021
Vertrek is vanaf ons huis uiterlijk om 10.30 u. Vanaf 09.30 u is er koffie/thee met wat lekkers. Parkeren is mogelijk op de P+R-plaats bij afslag 36 van de A2. Naar ons huis (links) onder de A2 door steeds rechtuit tot duidelijke Y-splitsing, daar links aanhouden, 4e huis aan de linkerkant. In de wijk Bruine Akkers en de gelijknamige straat is parkeren mogelijk aan de straat en op meerdere kleine parkeerterreinen. N.B. De wijk heeft 2 ingangen; de bovenbeschreven route betreft de noordelijke, aan de Sterksekseweg. Als je de zuidelijke ingang neemt rijd je de hele Bruine Akkers af (rondweg) naar nr 147.

De route heeft een 8-vorm. De morgenlus gaat richting Grote Peel, de middaglus bezoekt het grensoverschrijdend natuurpark Kempenbroek, waaronder Leenderbos, Grote Heide en Beverbeekse Bossen. Er zit van alles in: off-road, bossen, heide, België etc.

De lunch vindt plaats in Maarheeze (moet nog geregeld worden).

Op zondagmorgen gaan we eerst “off-road” naar de kerk (Grenskerkmonument voor katholieken op de vlucht voor de protestanten. De mogelijkheid bestaat om een kaarsje voor Anne-Marie aan te steken, wij zorgen voor kaarsjes). Daarna over de grens verder door het Weerterbos richting Nederweert, over het kanaal naar de Grote Peel. Via een fietspad gaan we terug naar het kanaal en steken we bij Sluis 13 over. Over typische Peelwegen komen we via Hugten in Maarheeze terug. Ca. 38 km.

De middaglus loopt van Maarheeze via Soerendonk en de Kraanvennen middels een fietspad over de Grote Heide naar de Achelse Kluis, waar we desgewenst even kunnen stoppen. Daarna gaan we zuidwaarts richting Beverbeekse bossen. Over het tracé van een oud spoorlijntje bereiken we Achel. Na wat sightseeing door Achel gaat het echt de Beverbeekse bossen in en kruisen we weer de grens om uiteindelijk weer in Soerendonk terecht te komen. We volgen de route naar Maarheeze en stoppen even bij het kasteeltje Cranendonck, voormalig gemeentehuis, geliefde trouwlocatie en met de bijbehorend gebouwen eromheen in het verleden een landbouwproefstation. Nog steeds behoort Baron van Cranendonk tot een van de titels van koning Willem Alexander. De omgeving van Kasteel Cranendonck wordt beschermd en opgenomen in een landschapspark van 400 ha i.o. met kleinschalige natuur- en cultuurontwikkeling. Na enkele km zijn we na ca. 39 km in Maarheeze.

De (knooppunt)routes zijn beide al getest. Te zijner tijd zijn ze ook als gps beschikbaar voor diegenen die meefietsen. Bij slecht weer kunnen ze worden ingekort.

Eipie en Heiko Martin
Bruine Akkers 147
6026DM Maarheeze
Aanmelden: via mail heikojan.martin@gmail.com, tel 0495 599274 of whatsapp 06 42617346