Zondag 26 Augustus 2018
10:00-17:00

Velle

Zoals in april dit jaar komen we weer samen aan de kerk van de deelgemeente Velle in Temse: Velle 127-129 in 9140 Temse.
Er is daar een ruime parking die deze keer hopelijk niet zoals de vorige keer vol staat met kerkgangers voor een communiefeest. Het café “The Falcon is 100 meter verder. Na de rit gaan we daar nog iets drinken. Vanaf 9.30 h is dit geopend voor de mogelijke sanitaire verplichtingen voor het startschot dat we rond 10.00 h willen afvuren.

Deze fietstocht zal voornamelijk langs kleine waterwegen en oude spoorwegen leiden. We rijden vooral over asfalt maar er zijn ook verschillende mooie zandwegen in deze tocht opgenomen.

Hier en daar komen we nog wat archeologie tegen zoals in Moerbeke.
Daar staan nog de restanten van een ophaalbrug en een watertoren.
Meestal zie je hier ook wel een aalscholver in een boom zitten.

Het keerpunt is in het kleine dorp Mendonk. Na onze vorige “bouwvallige” bevoorradingspost in het Zennegat, hebben we nu voor een bevoorradingspost met iets meer klasse gekozen. Laat je verrassen! Voor groepen heeft men een keuze uit 4 verschillende menu’s:
Steak (champignonroom, peper, béarnaise of choron), gegrilde zalm met béarnaise, spaghetti bolognaise of croque monsieur (gewoon, spécial, Hawaï, Uitsmijter).  

Daarna rijden we langs de Lede door het Provinciaal Domein van Puyenbroeck. Vervolgens rijden we via het “Stiltepad” langs de Stekense Vaart. In Sinaai moeten we oppassen om niet uit de bocht vliegen want anders liggen we op het kerkhof.