Zondag 26 November 2017
10:30-16:00

Texel

Organisatoren: Annemiek en Willem

Een dag op een waddeneiland voelt als een week vakantie. Deze tocht wil je niet missen. Afhankelijk van de wind rijden we een rondje over het eiland met de klok mee of tegen de klok in. De start is op het eiland zelf, waar de boot aankomt. Dat geeft de mogelijkheid om een dag eerder naar Texel te gaan. Voor wie van de wal komt: we nemen de boot van 10.30 uur. De overvaart duurt 15 minuten, net genoeg voor een bakje koffie.

Tegen de klok in rijden we gedeeltelijk door de weilanden en langs de waddendijk naar de vissershaven Oudeschild. Dan verder langs de dijk naar de Cocksdorp waar we lunchen. Dit is de meest noord-oostelijke punt van het eiland, waar de vuurtoren staat. Met een beetje geluk zien we veel wadvogels, zoals wulpen, kluten, eidereenden, steenlopers etc.

Na de lunch rijden we naar het zuid-westen, langs en door de duinen richting de Koog. Dan volgt een stuk bos en weer boerenland tot Den Hoorn. Daarvandaan is het nog een klein stukje naar de boot. We nemen de boot van 16.00 uur naar de wal.

Afstand: iets meer dan 60 kilometer.

Kosten overtocht: €7,50 per tandemkoppel.

Voor de treinreizigers: het station Den Helder ligt ongeveer 2 kilometer van de boot

Graag vooraf aanmelden, zodat ik de lunch kan reserveren.

Annemieke@klusbedrijftip.nl

Terug naar evenement