Zondag 26 Augustus 2018
10:30-17:00

Castricum

Vanuit Castricum fietsen we direct de Kennemerduinen in. Door het open duingebied rijden we naar Wijk aan Zee. Vervolgens gaat de rit naar de pont in Beverwijk om het Noordzeekanaal over te steken.  Hiervandaan gaan we langs de duinrand door het bos zuidwaarts. Na ongeveer 34 km fietsen  komen we in Overveen waar we voor de lunch gereserveerd hebben  bij “Kraantje Lek”.

Afbeeldingsresultaat voor kraantje lek

Na de lunch fietsen we weer de duinen in richting Zandvoort. Achter het circuit langs gaan we naar Bloemendaal aan Zee en vervolgens naar IJmuiden. Helaas kunnen we, wegens de bouw van de nieuwe zeesluis, niet over de sluizen het Noordzeekanaal oversteken. Middels een lus langs de haven kunnen we toch wat van de maritieme sfeer meepakken en van het panorama op de Hoogovens genieten.

Daarna steken we weer over met het pontje en rijden we via de “tuinderijen” en een stuk door de Kennemerduinen naar de “Kruisberg”, een prettige gelegenheid om de dag af te sluiten.

Afbeeldingsresultaat voor gasterij kruisberg

Daarvandaan is het nog enkele km’s terug naar Castricum. De totale lengte wordt daarmee 78 km.

Onderweg zullen we naast bos en duin ongetwijfeld een aantal keer Hooglanders op het fietspad ontmoeten (zijn niet gevaarlijk, staan hooguit in de weg). Daarnaast is er een waarschuwing voor overstekend duin.

Als starttijd stellen we 10.30 uur voor, vanaf ons huis in Castricum. We zorgen voor koffie en koek vanaf 9.30 uur.  Graag zo spoedig mogelijk,  s.v.p. uiterlijk woensdag 22 augustus, aanmelden. We moeten bij het restaurant aangeven met hoeveel we zullen zijn. Daarnaast  rijden we een groot deel van de route door de Kennemer Duinen waar toegangskaarten verplicht zijn. Wij zullen die dan tevoren regelen (in plaats van de eerste kop koffie!). Graag opgeven middels  email (tandemtocht@cornelissenweb.eu)  of telefonisch (0251658704). We sturen dan de GPS-track en instructies voor parkeren in de buurt (we wonen aan een woonerf) en voor de treinreizigers de route vanaf het station (5 min fietsen).

Marc en Paulien Cornelissen

 

 

Terug naar evenement