Dutch Arabic Armenian Azerbaijani Basque Belarusian Bulgarian Catalan Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish English Estonian Filipino Finnish French Galician Georgian German Greek Haitian Creole Hebrew Hindi Hungarian Icelandic Indonesian Irish Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Macedonian Malay Maltese Norwegian Persian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Swahili Swedish Thai Turkish Ukrainian Urdu Vietnamese Welsh Yiddish

Contact

 

Wilt u meer weten? Klik op de knop EMAIL en stel uw vraag.

Lid worden? Klik op deze knop voor meer informatie.

Evenementen lijst

25/06/2017 : Heinkenszand
29/07/2017 : Benelux Tandemweekend
30/07/2017 : Benelux Tandemweekend
27/08/2017 : Sint Gillis Waas
27/08/2017 : Holten
17/09/2017 : Schriek
24/09/2017 : NOG VRIJ
29/10/2017 : NOG VRIJ
26/11/2017 : NOG VRIJ
17/12/2017 : NOG VRIJ

Diverse (tandem)evenementen

2017

24-28 mei Hemelvaartsweekend Duitsland - Gäufelden-Nebringen
27 mei - 3 juni National Tandem Rally - Yorkshire Dales (UK)
5 - 12 aug International Tandem Rally - Oberhausen an der Nahe (D)

Volg ons op Twitter

volg tandemclubnl op Twitter

Zelf ook een vraag?

Mail 'm naar info@tandemclub.nl en de kans is groot dat je 'm binnenkort in de TandemFAQ terugvindt, samen met het antwoord!

Over deze site

Deze site is een initiatief van de Nederlandse Tandemclub en wordt onderhouden door Marten Hoffmann. De site is gebouwd door Pieter Hess.

Ben je er eenmaal uit welk type tandem je wilt hebben dan begint het zoeken naar de juiste winkel. In Nederland zijn er maar weinig adressen waar men echt iets van tandems weet.

De tandemspecialisten

Tandems zijn niet bij iedere fietsenmaker te koop. En dat is logisch want het is een bijzonder product met bijzondere eigenschappen. Een aantal zaken in Nederland, België en Duitsland is geheel of deels in tandems gespecialiseerd (de volgorde is geheel willekeurig):

 • Bike4Travel in Rotterdam is eigenaar van het fietsenmerk Avaghon, waarvan ze uiteraard de tandems verkopen. Daarnaast verkopen zij de Santos Double Travel tandem.
 • Sector2 Bikes & Tandems in Elst (U) verkoopt tandems van Santos, Drössiger en Pedalpower.
 • Pedalwirbel in Bochum (D): op zo'n 190 km. van Utrecht is hier een bedrijf waar veel testtandems van onder meer Santana en Pedalpower beschikbaar zijn.
 • Vittorio in Heerhugowaard:dé specialist op het gebied van stalen maattandems.
 • Kok Fietsen in Utrecht: grote collectie tandems van diverse merken.
 • Snel in Utrecht: levert fabrieks- en maattandems.
 • Santos (Nederlands fietsenmerk): biedt via haar dealers een tandem aan waarvan de onderdelen naar wens aangepast kunnen worden.
 • Empella in Erp: levert een race- of ATB-tandem op maat.
 • Rein Veenendaal in Veenendaal: fietsenzaak met tandemassortiment.
 • Xycletraxx in Zwolle: fietsenzaak met tandemervaring.
 • A-Bikes in Leuven (B): fietsenzaak met tandemassortiment.
 • Chamizo in St. Katelijne-Waver (B): fietsenzaak met tandemassortiment.
 • Marchal CycleYou in Amsterdam: fietsenzaak met tandems van onder meer Bike Friday en Santos.
 • De Vakantiefietser in Amsterdam: verkoopt geregeld tandems (Santos, Multicycle, Koga).
 • Bongers Bikes in Apeldoorn verkoopt tandems van onder meer Santos en Koga.

Bij je eigen fietsenmaker kopen

Het kan natuurlijk zijn dat je al het nodige van fietsen weet. Bijvoorbeeld door jarenlange ervaring met fietsvakanties, wielrennen of mountainbiken. Als je een beetje inzicht hebt in de techniek en je kunt de kwaliteit van fietsonderdelen beoordelen, hoef je er niet voor terug te schrikken om een tandem via een "gewone" fietsenzaak te bestellen.

Zelf importeren

Een alternatief is ook de eigen import. Onder meer in de USA zijn de fietsen relatief goedkoop, vooral als je ze zonder btw en invoerrechten kunt importeren. Dat kan door de fiets ter plekke te gaan halen en daar een behoorlijke fietsvakantie aan te plakken. Bij terugkomst in Nederland moet eigenlijk 21% btw worden betaald over de invoerwaarde als de fiets voor het eerst Europa binnenkomt. Zichtbaar gebruikte fietsen met bagage worden echter meestal gewoon doorgelaten. Soms wordt je tóch gevraagd of de fiets in Europa of buiten Europa is gekocht. Bij twijfel kan de douane je zelfs vragen te bewijzen dàt hij eerder in Europa is gekocht, bijvoorbeeld met een aankoopnota.