Dutch Arabic Armenian Azerbaijani Basque Belarusian Bulgarian Catalan Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish English Estonian Filipino Finnish French Galician Georgian German Greek Haitian Creole Hebrew Hindi Hungarian Icelandic Indonesian Irish Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Macedonian Malay Maltese Norwegian Persian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Swahili Swedish Thai Turkish Ukrainian Urdu Vietnamese Welsh Yiddish

Contact

 

Wilt u meer weten? Klik op de knop EMAIL en stel uw vraag.

Lid worden? Klik op deze knop voor meer informatie.

Evenementen lijst

25/06/2017 : Heinkenszand
29/07/2017 : Benelux Tandemweekend
30/07/2017 : Benelux Tandemweekend
27/08/2017 : Sint Gillis Waas
27/08/2017 : Holten
17/09/2017 : Schriek
24/09/2017 : NOG VRIJ
29/10/2017 : NOG VRIJ
26/11/2017 : NOG VRIJ
17/12/2017 : NOG VRIJ

Diverse (tandem)evenementen

2017

24-28 mei Hemelvaartsweekend Duitsland - Gäufelden-Nebringen
27 mei - 3 juni National Tandem Rally - Yorkshire Dales (UK)
5 - 12 aug International Tandem Rally - Oberhausen an der Nahe (D)

Volg ons op Twitter

volg tandemclubnl op Twitter

Zelf ook een vraag?

Mail 'm naar info@tandemclub.nl en de kans is groot dat je 'm binnenkort in de TandemFAQ terugvindt, samen met het antwoord!

Over deze site

Deze site is een initiatief van de Nederlandse Tandemclub en wordt onderhouden door Marten Hoffmann. De site is gebouwd door Pieter Hess.

Bij een fiets met derailleurs kan het voorkomen dat de ketting bij het schakelen van het middelste naar het kleinste blad vastslaat tussen het kleinste tandwiel en het frame. Dit kan zelfs gebeuren bij een optimaal afgestelde voorderailleur, bijvoorbeeld als je samen een heuvel oprijdt die nét wat steiler is dan verwacht. Snel even terugschakelen, spanning op de ketting, een kleine slingering van de fiets en daar gaat je ketting. Gevolg: beschadiging van het frame en vaak het moeizaam moeten lostrekken van de ketting met alle gevolgen van dien (van vieze handen tot kromme tandwielen).

Er is een vrijwel feilloze oplossing voor: de N-Gear JumpStop. Dit eenvoudige hulpstuk verlengt als het ware de binnenzijde van de kooi van de voorderailleur. Door de JumpStop heel dicht naast het kleinste tandwiel te monteren - een opening van amper 1 mm is al voldoende - kan de ketting niet meer naast het kleinste tandwiel vallen.

De JumpStop past op vrijwel elke fiets, tenzij er heel weinig ruimte is tussen de klemband van de voorderailleur en de trapas. Prettig detail is dat dit onderdeel amper 10 Euro kost. Hij is onder meer te bestellen bij Singlespeed.nl en bij M-Gineering.nl. Veel gemoedsrust voor heel weinig geld!

Onderstaande foto's laten zien hoe de JumpStop gemonteerd moet worden. De bovenste drie foto's zijn van N-Gear zelf, de onderste toont een JumpStop op een Santos tandem.